Foto

Horia Paun: "Asteptam multi copii la Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012"

Prins in fiecare zi cu foarte multa treaba, Horia Paun, managerul general al Federatiei Romane de Baschet, a facut o pauza de zece minute si a vorbit despre a doua editie a Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012, care va avea loc in perioada 29 iulie – 03 august 2012 in orasul de la Poalele Tampei. Prezent si anul trecut la editia pilot a acestui proiect organizat in parteneriat cu Federatia de Baschet din Turcia, fostul mare international roman a facut o scurta analiza a camp-ului, iar in final a adresat un indemn catre tinerii jucatori.

Ce surprize pregatiti la aceasta editie a doua a Perform Baschet?
Asa cum ne-am obisnuit din editia trecuta, asteptam multi copii, care cu siguranta se vor simti foarte bine in cele sase zile de pregatire alaturi de antrenorii americani si de antrenorii romani. Vor fi exercitii interesante, dar si o comunicare deschisa cu tinerii nostri jucatori.

Ati anticipat urmatoarea intrebare. Vor veni iarasi antrenori americani la Brasov?
Conceptul acestui camp de pregatire este ca antrenorii americani sa lucreze in colaborare cu antrenorii  romani. Vom avea de castigat in doua directii. Prima ar fi ca jucatorii romani vor intra in contact cu tehnicienii americani. A doua directie in care vom fi castigati este ca antrenorii romani vor lucra cu acesti antrenori de peste Ocean.  Vor invata foarte multe din experienta colegilor din strainatate.

Cum vi s-a parut prima editie a Summer Camp PerformBaschet?
Din punctul nostru de vedere a fost un eveniment reusit, speram ca si aceasta editie sa fie la fel de bine organizata, iar copiii sa plece acasa cu multe lucruri noi pe care sa le aplice la echipele lor de club, dar si cu amintiri de neuitat.

Anul trecut au participat peste 200 de copii la Summer Camp PerformBaschet. Cum vi s-au parut ?
Tinerii jucatori romani sunt foarte talentati si in ultimul timp generatiile noastre au o talie foarte buna. Mai mult decat atat antrenorii romani au inceput sa puna foarte mult accent pe tehnica individuala si sunt sigur ca in cativa ani vom avea jucatori importanti in echipa nationala.

Aveti peste 200 de selectii sub tricolor. Daca pe vremea dumneavoastra ar fi existat un asemenea camp, ati fi participat?
Baschetul s-a schimbat foarte mult in ultimii zece ani si cu siguranta ca daca as fi avut aceasta oportunitate la varsta de 15-16 ani sa imi pot perfectiona tehnica individuala lucrand cu niste antrenori din strainatate, as fi participat fara sa stau pe ganduri!

In final, un sfat atat pentru copii, cat si pentru parinti in legatura cu Summer Camp PerformBaschet!
In primul rand as vrea sa le multumesc parintilor pentru ca isi sustin copiii, iar pustilor as vrea sa le spun ca este foarte importanta latura educationala, iar scoala este pe primul loc. Baschetul este complementar  activitilor zilnice. Si, evident, sa se grabeasca sa se inscrie la Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012! Abia astept sa ne intalnim la Brasov!
 
Foto: Horia Paun in tricou alb, inconjurat de antrenorii americani la prima editie a Summer Camp PerformBaschet Brasov


Carte de vizita:

Nume: Horia Paun
Functie: Manager General FR Baschet
Data nasterii:  28 ianuarie 1971
Zodie: Varsator
Echipe la care a evoluat: CSS Targoviste, Sportul Studentesc Bucuresti, Steaua Bucuresti, Nationala Romaniei.
Familie: casatorit, are o fiica
 

Parteneri